Over Anna

DSCN1388 - versie 2
Anna is geboren te Rotterdam.  Begin 2000 is Anna in Zaltbommel gaan werken, waar zij o.a. les heeft gegeven in Beeldende Vorming op het voortgezet onderwijs.

Anna gebruikt verschillende technieken, die zij soms puur, soms gemengd gebruikt. In haar werk zult u abstracte vormen vinden naast organische. Ook mensfiguren vindt u regelmatig terug in Anna’s werk.  Haar inspiratiebronnen vindt zij in de mens en natuur in al zijn uitdrukkingsvormen.

Het samenspel van haar emoties met het materiaal en de lijnen die zij er in ziet en in wil uitdrukken is soms een gevecht tegen beter weten in.  In de loop der jaren is te zien dat dit spel tussen lijnen en volume zich steeds verder uitkristalliseert. De vormen worden meer en meer teruggebracht tot hun essentie.

Keramiek:
 In 1998 zette Anna haar eerste schreden op het keramiek-pad op de zaterdag-academie van de Kunstacademie te Rotterdam bij Ad Timmermans.      Na haar ‘emigratie’ naar de Bommelerwaard eind 2000 is zij o.a. gaan werken in het atelier van Truus Visser in Hurwenen. In 2007 is Anna bij Kathinka Roovers in de leer geweest. In 2016 heeft zij lessen gevolgd bij Carien van Dongen (Waspik) om volgens de methode van Farraut portret te leren boetseren.

Beeldhouwen:
 Sinds zomer 2011 is Anna begonnen met beeldhouwen. Hiermee is een nieuwe passie aangeboord.

Fotografie: Reeds op jonge leeftijd werd Anna besmet met het fotografeer-virus. Zaken die haar intrigeren en verwonderen hebben haar belangstelling. Zoals bijv. de architectuur, mensen aan het werk, maar ook landschappen en dieren. Doordat Anna veel met kinderen heeft gewerkt, bevat haar werk o.a. ook vele kinderportretten.  

Anna maakt regelmatig fotoboeken over diverse onderwerpen. Daarnaast biedt zij hulp aan derden met het maken van fotoboeken.

Overigens: ziet u een foto die u bevalt? Er kan meestal een vergroting van worden gemaakt naar wens. Ook de fotoboeken (zie kopje “Fotografie”) zijn na te bestellen.

Glaskunst  Ook met glaskunst houdt Anna zich bezig. Om te beginnen met glas-in-lood.  Ellen van der Leeden van Lux-Nova is hierbij haar veelzijdige leraar. Onder haar leiding ontwierp en maakte Anna de drieluik “Breemwaard” (zie de fotogalerij).  Ook is er nu een gebrandschilderd raam te bewonderen: “Digitalis”

 Hierbij de link naar het fotoboek over het ontstaansproces Breemwaard 1 en 2: https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/48858e27-88e9-4b9d-8034-3d59ddf322eb?utm_source=Service-Mail&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=CRM_SML_EML_T27211&id=17807675

Schilderen: Sinds enige tijd houdt Anna zich ook bezig met de schilderkunst. Haar voorkeur gaat hierbij uit naar acrylverf.

Mozaïek: Enkele jaren geleden participeerde Anna in een groep, die de Social Sofa heeft gemozaïekt voor o.a. het Kompas in Zaltbommel. Hierna heeft zij zelf vele ontwerpen gemaakt en uitgevoerd in deze techniek. 

Naast keramiek, beeldhouwen en fotografie heeft muziek altijd een zeer belangrijke plaats in haar leven ingenomen. Zo heeft zij bijvoorbeeld ruim 24 jaar als zangeres deel uitgemaakt van o.a. de Woodstreet Big Band, en later het Verwayen/Klein/Rácz-jazz-kwartet in Den Haag.

In  de nazomer van 2011 heeft Anna voor het eerst haar werk getoond aan een groter publiek tijdens de open-atelierroute Kunst, Kiezel en Klei, in de Bommelerwaard. zie: www.kunstkiezelklei.nl    Ook dit jaar doet zij weer mee in deze route.

Wanneer er vragen zijn n.a.v. de op deze site getoonde werken, is Anna te bereiken per email:        annavandersloot@gmail.com   of ook telefonisch via 06-44942240.  Zo is het ook mogelijk om op afspraak werk bij Anna thuis te komen bekijken. Eventueel kan zij werk in opdracht maken.